MenuMENU

Voorjaarsconcert met Switches 10 mei 2019

underline12-05-2019
Voorjaarsconcert met Switches 10 mei 2019

Vrijdag 10 mei 2019 mocht Apollo zich verheugen op een volle zaal van de Open Hof. Zo'n 300 mensen hadden de weg gevonden naar dit voorjaarsconcert. De mannen van Apollo hadden een mooi programma samengesteld met als thema "Vriendschap". Daarom was voor deze gelegenheid vriendschap gesloten met het Vrouwenvocaal Switches uit Gouda. Zij werkten als gastkoor mee aan het concert. Beide koren stonden onder leiding van dirigent Hans van Rutten. De begeleiding was in handen van Apollo's vaste pianist Marius van der Kuijl en de presentatie werd uitstekend verzorgd door Thari Schröder.

Als inleiding hierd voorzitter Jos Sesink een betoog waarin hij uitlegde dat de mannen van Apollo het thema hadden gekozen omdat ze door hun Duitse vrienden van Concordia 1879  uit het Westfaalse Soest waren uitgenodigd om op 26 mei 2019 naar Soest te komen om samen te concerteren ter gelegenheid van hun 140 jarig bestaan. Hij gaf aan dat je tegenwoordig vrienden zoekt via internet, maar dat Apollo zich door dirigent Hans van Rutten had laten 'koppelen' aan Switches. 

Na het gebruikelijke zingen van het 'Ecce qoumodo moritur' voor de leden die het koor zijn ontvallen leidde Thari het publiek door het programma. Het mannenkoor raakte goed op dreef en zong prachtige liederen over vriendschap, relatie en afscheid. 'The impossible dream', 'Allen die willen naar Island gaan' en het 'Matrosenchor'. Switches zong daarna 'Summertime', 'Youkali' en 'We'll meet again". Mooie meerstemmige liederen door de acht dames. Pianist Marius van der Kuijl speelde als intermezzo een bewerking van 'Crazy little thing called love' van Queen en mocht daarvoor een donderend applaus in ontvangst nemen. Apollo vervolgde met het ingetogen 'One hand, one heart', 'Stay with me till the morning' en sloot af met de uitbundig gezongen 'Drinking Song".

Na de pauze kwam Apollo met 'Barbara Ann' (het publiek ging hierbij haast uit het dak), weer een ingetogen 'Ritters Abschied' en vervolgde met 'Make you feel my love', 'You've got a friend' en het Duitse lied 'Freiheit' dat het koor straks ook in Duitsland zal zingen met Concordia samen. Switches nam het daarna over met: 'Auf wiederseh'n leb wohl', 'Diamonds are a girls best friend' en 'They're red hot'. Bij dit lied was een leuke choreografie ingestudeerd met voetgestamp en handengeklap. Ook dit werd zeer gewaardeerd door het publiek. 

Beide koren sloten af met 'Klinge, Lied, lange nach'. Een prachtig lied waarin beide koren soms apart en grotendeels samen zongen. Het publiek werd er zeer enthousiast van. Na afloop mocht Apollo daarom ook veel positieve reacties ontvangen. De bezoekers vonden het een prachtig concert en het dameskoor een mooie afwisseling.

Na de bedankjes, bloemen en kussen van de voorzitter werd nog een toegift gezongen en ging een ieder vrolijk huiswaarts. Voorzitter Jos riep de bezoekers op om vooral nog heel lang vrienden te blijven van Apollo.

 

 

 

 

 


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo