MenuMENU

Fotocollage Engelandreis mei 2010

underline31-05-2010
Fotocollage Engelandreis mei 2010

In 2010 ging de de vijfjaarlijkse Apollo-koorreis opnieuw naar Engeland. Het was weer tijd om de vriendschapsbanden met mannenkoor 'Apollo Teesside' uit Middlesbrough aan te halen en er werd een nieuw contact gelegd met de 'Dalesmen Singers' uit Whitby.

Het koor vertrok op donderdag 27 mei met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle. Na een heerlijk buffet op de boot trad het Knollenkoor op aan boord en oogstte daarmee veel succes. De hutten werden opgezocht voor een meer of minder geslaagde nachtrust en na een heerlijk ontbijt ging de reis per bus verder naar het mooie Victoriaanse 'Grand Hotel' in Scarborough. 

In de middag van 28 mei werd Apollo door het bestuur van de 'Dalesmen Singers' ontvangen in de 'Metropolitan', een grote pub in Whitby. Er was ook even tijd om het mooie vissersstadje te bezichtigen. In de 'Met',  zoals de Engelsen 'The Metropolitan' noemen, werd Apollo onthaald op een heerlijk buffet en was er gelegenheid voor het Knollenkoor om op te treden. Daarna was het tijd voor de voorbereidingen op het concert, eerst werd er gezamenlijk ingezongen en daarna begon het eigenlijke concert. De mooie middeleeuwse St. Hilda's Church was goed gevuld en het publiek reageerde enthousiast op de zang van beide koren.

Zaterdag 29 mei was de ochtend vrij voor het gezelschap om het mooie stadje Scarborough en het strand (het hotel lag namelijk direct aan het strand) te bezichtigen. 's-Middags werd een tour door het mooie landschap van Yorkshire gemaakt die uiteindelijk leidde naar het plaatsje Guisborough. Daar werd Apollo in 'The Fox and Hounds' ontvangen door de vrienden van het Male Voice Choir 'Apollo Teesside'. In deze pub werd een heerlijke 'home-cooked' maaltijd aangeboden. Ook het Knollenkoor deed van zich horen, speciaal op verzoek van de medewerkers van de pub.

Om 19:00 uur begon het concert met, speciaal op verzoek van Apollo Teesside, een optreden van het Knollenkoor. Dit type koren is in Engeland niet zo bekend en het publiek reageerde dan ook zeer enthousiast. Tijdens het concert was het mannenkoor Apollo geweldig op dreef en gaf daardoor een heel goed concert. Ook de gezamenlijke zang met het gastkoor was fantastisch.

Zondag 30 mei werd er na het ontbijt ingepakt en vertrokken de bussen naar Durham, waar een bezoek werd gebracht aan de schitterende middeleeuwse kathedraal. Uiteraard was er ook tijd voor een kop koffie of iets anders. 

Na Durham ging het naar Newcastle voor de boot terug. Opnieuw was er in restaurant "The 7 Seas"een uitgebreid en zeer goed smakend buffet. Die avond mochten de 'Knollen' weer optreden, hetgeen vooral bij een aanwezige groep bikers erg in de smaak viel. Na een goede nachtrust was er maandagmorgen een ontbijt en werd er in IJmuiden ontscheept. Per bus ging het naar Hotel Restaurant 'De Witte Bergen' bij Eemnes om daar onder het genot van koffie met gebak de reis af te sluiten. Tot groot genoegen van het gezelschap kwamen ons erelid Piet Lüschen en en zijn vrouw Jopie ons daar welkom heten.De reis zat er weer op en elk ging tevreden huiswaarts. Er werd nog lang nagesproken over deze tocht.

 


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo