MenuMENU

Koorreis naar Sweykhuizen Limburg 26 - 29 mei 2005

underline30-05-2005
Koorreis naar Sweykhuizen Limburg 26 - 29 mei 2005

Op 26 mei 2005 gingen de mannen van Apollo in gezelschap van hun dames op concertreis naar Limburg. Op de heenweg stopten de drie bussen in Den Bosch om Apollo de gelegenheid te geven zijn zang te laten horen in de Sint Jans Basiliek. Na de lunch in het Golden Tulip Hotel ging de reis verder naar Kerkrade, waar het koor zijn intrek nam in Abdij Rolduc, een prachtige locatie, met onder andere een mooie kapel waarin Apollo zich ook kon laten horen. Na een heerlijk buffet trad het Knollenkoor op voor eigen publiek en ook werd zanger Cor Kniest in het zonnetje gezet. Hij kreeg de speld voor 25 jaar lidmaatschap. 

Vrijdag 27 mei werd allereerst een bezoek gebracht aan de stad Maastricht en aansluitend scheepten de mannen en vrouwen zich in voor een rondvaart met lunch op de Maas. Die avond ging het hele gezelschap naar het Rector Raevenhuis in Sweijkhuizen voor een verbroederingsavond waar het Knollenkoor zijn eerste externe optreden zou beleven. Ter gelegenheid van deze reis was het Knollenkoor, bestaande uit leden van het Soester Mannenkoor Apollo, namelijk opgericht. Apollo wilde de Limburgers tonen dat mensen van boven de rivieren ook heel goed feest kunnen vieren. Het werd mede daardoor een zeer gezellige verbroederingsavond. 

Zaterdag 28 mei reden de bussen allereerst naar de stad Aken waar onder andere de Dom werd bezichtigd. De volgende stop was het 'Drielandenpunt' in Vaals waar de lunch werd gebruikt. Na de lunch ging het naar de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Bij het monument van dat militair kerkhof zong Apollo twee requiemliederen. Met het Mannenkoor St. Caecilia uit Sweykhuizen werd die avond een groots concert gegeven in "De Hanenhof" te Geleen met medewerking van Jan Vayne (piano), Petra Berger (sopraan) en kinderkoor "Cantarella". Apollo stond onder leideing van dirigent Paul Michèl Tijssen en werd op de piano begeleid door Gijs Braakman.

Zondag 29 mei werd na een uitgebreid ontbijt een bezoek gebracht aan de kasteeltuinen van Arcen. Na de koffie kon ieder op zijn eigen manier gaan genieten van deze prachtige tuinen. Daarna ging het weer verder terug richting Soest, maar niet nadat allen zich flink tegoed hadden gedaan aan een heerlijk wokbuffet in wokrestaurant Eastern Plaza in Elst. Om 21:00 uur stopten de bussen weer in Soest en ging iedereen meer dan tevreden huiswaarts.

 


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo