MenuMENU

Pyjama-Pieten bij Apollo

underline21-11-2015
Pyjama-Pieten bij Apollo

Om 10 uur zaten er zo'n 30 kleinkinderen met hun ouders en opa's en oma's klaar voor het Apollo-feest van de Sint. Voorzitter Jos heette hen welkom en liet de kinderen sinterklaasliedjes zingen zodat Sint wist waar hij moest zijn. Maar ... wat er kwam, geen Sint. Om kwart over tien kwamen er plotseling 3 Pieten op de scooter en nog wel in hun pyjama... Zenuwachtig kwamen ze binnen en dachten dat de Sint er al wel zou zijn, want ze hadden zich verslapen. Gauw de pyjama's uit en toen, zonder Sintboek - want dat hadden ze ook al vergeten, aan de slag. Maar ja, hoe weet je als Piet dan hoe iedereen heet? Een oplossing was snel bedacht, de Pieten vroegen de (groot-)ouders om samen met hun kinderen een muts te maken met de naam erop. Er werd enthousiast geknutseld en het resultaat mocht er zijn. Na een pakje drinken stelden de Pieten voor om samen met de kinderen een dansje te leren om Sinterklaas te verrassen, misschien dat hij dan niet zo boos zou zijn? Zo werd de Pepernotensamba ingestudeerd, ja, op het laatst deed zelfs iedereen mee.

Om 11 uur kwam eindelijk ook de Sint tot groot genoegen van de kinderen. Maar, waar waren de Pieten? Die hadden zich verstopt, want ze dachten dat ze nog wel op hun kop zouden krijgen. Gelukkig toonde Sint zich mild. Dat ze in pyjama op de scooter door de kou moesten gaan vond hij wel straf genoeg. Het dansje viel heel erg in de smaak en op verzoek van Sint zongen opa's en enkele vaders ook nog enkele liedjes voor de Sint, waarop de Pieten met de kinderen de polonaise inzetten.

Toen was het tijd voor kadootjes, maar waar waren die dan? Uit een grote doos met vraagteken kwamen allerlei letters en daaruit bleek dat de kadootjes in de kleine zaal van het Gildehuis stonden. Na het uitpakken en nog een lied vertrokken Sint en zijn Pieten, de kinderen tevreden achterlatend.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo