MenuMENU

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van jubilerend Apollo

underline06-01-2017
Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van jubilerend Apollo

Donderdagavond 5 januari opende het Soester Mannenkoor Apollo zijn 95-ste bestaansjaar met een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst waarvoor de leden en hun dames, maar ook de 'Vrienden van Apollo' waren uitgenodigd. Rond de honderd mensen werden ontvangen door 'huisbutler' Lodewijck, die hen verwelkomde op de rode loper, hun outfit controleerde en hen aankondigde met een ingenieus electronisch systeem.

Om 20:00 uur bracht voorzitter Jos Sesink een toast uit op alle leden en op het jubilerende koor en wenste iedereen veel geluk en goede gezondheid. Daarna plaatste Lodewijck op hilarische wijze enkele leden wat extra in de aandacht. Onder andere werd Joop Piekema door Lodewijck gehuldigd omdat hij deze maand 40 jaar koorzanger is. Helaas heeft hij een "koorbreuk" waardoor hij niet door het K.N.Z.V. gehuldigd kon worden. De eerste zesentwintig jaar zong hij namelijk in een gemengd koor en de laatste veertien jaar pas bij Apollo. Maar een speciaal gemaakte oorkonde en een slinger om zijn nek maakten hem diep gelukkig, zoals te zien is op bijgaande foto's.

Na een korte drinkpauze was het de beurt aan de vertegenwoordiger van het bestuur van het Gewest Midden Nederland van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond, die in samenspraak met voorzitter Jos drie leden mocht huldigen met oorkonde en speld. Het ging om Wim Bakker, Karel Boom en Cees van Cappelle, allen vijfentwintig jaar lid van het koor. Hun dames werden verwend met een boeket bloemen omdat ze evenlang al de 'vrouw achter de zanger' waren en hun man elke donderdagavond 'uitleenden' aan Apollo.

Daarna werd Toon Roest in het zonnetje gezet: hij is deze maand vijftig jaar lid van Apollo en kreeg de bijbehorende oorkonde met speld en daar bovenop werd hij benoemd tot 'Lid van verdienste' van het Soester Mannenkoor Apollo. De leden stemden daar unaniem mee in. Toon heeft zich al die jaren dienstbaar opgesteld voor het koor. Hij opent de repetitieruimte elke donderdag en verzorgt de koffie tijdens de repetities, nam vroeger deel aan de voorbereidingscommissie voor deelname aan concoursen, was een aantal jaren lid van de muziekcommissie, treedt elk jaar op als de slager die het halve varken verwerkt tot prijzen voor de vleesbingo en hij trad op als particulier chauffeur voor toenmalig dirigent Gerard van de Schepop. Elke donderdag haalde Toon hem thuis op en bracht hem om 22:00 uur weer thuis.

Na weer een drinkpauze gaf voorzitter Jos een korte terugblik op 2016 en een kijkje in de plannen voor 2017. Daarna traden de beide accordeonisten van het Knollenkoor aan en zongen met de aanwezigen diverse liederen. Rond 23:00 uur werd het langzaam stiller in het Gildehuis en kon de evenementen- en jubileum-commissie vaststellen dat dit een gezellig en geslaagd begin was van het jubileumjaar!

 

 

 


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo