MenuMENU

Soest & Soest 'in concert' op 19 mei 2017

underline21-05-2017
Soest & Soest 'in concert' op 19 mei 2017

Als gasten voor het Voorjaarsconcert op vrijdag 19 mei 2017 had het Soester Mannenkoor Apollo dit jaar het Männerchor Concordia 1879 uit onze Duitse zusterstad Soest uitgenodigd. Dit keer eens geen sportuitwisseling, maar een muzikale.

De deelname van Concordia aan het concert was een tegenbezoek van het Duitse koor na het bezoek van Apollo aan het Duitse Soest in 2015. Daar gaven de koren een gezamenlijk concert en nu was het de beurt aan Soest in Nederland.

Als thema voor het programma kozen de koren voor populaire muziek uit de tweede helft van de vorige eeuw. Zo kwamen onder andere voorbij: The Beatles, Abba, America, The Beach Boys, Adėle, Udo Jürgens en Lee Towers. Beide koren lieten zien en horen dat deze populaire muziek hen goed lag. Apollo had zich bij enkele liederen verzekerd van begeleiding van een trio: Marius van der Kuijl op piano, Peter van de Groep op drums en Alan Buck op gitaar. Dit tot verrassing van het publiek dat het erg kon waarderen.

Als intermezzo was aangetrokken het duo Just Fantasy: Marjon Strijk (sopraan) en Henk Veldman (organist). Zij brachten een aantal nieuwe liederen in een ‘klassiek jasje’: I love you just the way you are (Billy Joël), Fool on the hill (Beatles), God only knows (Beach Boys) en ‘Over de muur' van Klein Orkest. Voor al met 'Over de muur' wisten zij het publiek in vervoering te brengen.

Apollo zong onder leiding van dirigent Hans van Rutten en werd op de piano begeleid door Marius van der Kuijl. Concordia 1879 werd geleid door Martin Krömer en begeleid door pianist Lorenz Schönle.

De beide pianisten speelden nog een quatre-mains stuk: "Valse Hongroise sur Néméa" van F. Bürgmüller. De presentatie werd deze avond op uitstekende wijze verzorgd door Thari Schröder.

Het was een prachtige avond. Beide koren kregen veel waardering van het publiek evenals het duo 'Just Fantasy' en de beide pianisten. Velen waren het er over eens: met dit repertoire is Apollo een goede weg ingeslagen, hier wil men meer van horen!


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo