MenuMENU

40 jaar vriendschap Apollo en Molenschot

underline17-12-2019
40 jaar vriendschap Apollo en Molenschot

Dinsdag 17 december 2019 trad het Soester Mannenkoor op voor de bewoners van het zorgcentrum Molenschot in Soest. Inmiddels een 40 jaar bestaand contact. Te beginnen op eerste kerstdag 1979 kwam Apollo elk jaar met kerstmis naar het huis. Aanvankelijk in het gebouw op de Engh en tegenwoordig op het Dalplein. De toenmalige directeur, mevrouw Fischer, vroeg Apollo dit te doen omdat ze vond dat de bewoners aan iets moesten merken dat het Kerstmis is, want zo zei ze: in een bejaardenhuis lijken alle dagen op elkaar. Zo ontstond dus een mooie traditie. Eerste kerstdag om 07:00 uur kwamen de mannen zingen, tot groot genoegen van bewoners en medewerkers.

In 2003 was het de 25-ste keer dat het koor optrad met Kerstmis en gaf het koor een tinnen bord met inscriptie aan het huis. Dit bord hangt nog steeds in de recreatieruimte.

Sinds 2011 zingt het koor op een avond in de periode voor kerstmis omdat het nvoor de ouder wordende zangers een zware opgaaf was zo vroeg en omdat een aantal angers ook nog op kerstmorgen in een kerkkoor moest zingen. Ook de bewoners werden minder mobiel. 

Het werd een mooie en gezellige kerstuitvoering met traditionele en enkele nieuwe kerstliederen. Veel bewoners zongen ook van harte mee met de samenzangliederen in het programma.

Omdat 40 jaar een mijlpaal was kreeg de voorzitter een kerstboom van Celebrations en was er na afloop voor elke zanger een biertje met een foto van het koor en getiteld: Bedankt voor 40 jaar vriendschap Apollo & Molenschot.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo