MenuMENU

Soester Mannenkoor Apollo

underline
Soester Mannenkoor Apollo

Het Soester Mannenkoor Apollo werd opgericht in 1922 en neemt nog steeds een belangrijke plaats in binnen de gemeente Soest. In 2022 heeft het koor dan ook het jubileum groots gevierd onder andere met het uitgeven van een jubileumboek, een feestavond voor de leden en hun dames en een geweldig Jubileumconcert met medewerking van de Queenies en de band Brandstof. Tijdens dit concert kreeg het koor de Koninklijke Erepenning uitgereikt voor zijn grote verdienste. Op de pagina 'Koninklijke Erepenning' is de toespraak van de loco-burgemeester tijdens de uitreiking te lezen.

Apollo is een van de grotere mannenkoren in de regio en geeft jaarlijks een voorjaars- en een kerstconcert, telkens voor een goed gevulde zaal. Rond Kerst wordt ook opgetreden in zorgcentrum Molenschot in Soest. Eens in de vier of vijf jaar gaat het koor op concertreis, waarbij ook de partners van de leden mee gaan. Het koor legde daartoe onder andere contacten met koren in Limburg, Engeland en in Duitsland. Het koor onderhpoudt een vriendschapsband met de "Männersangverein Concordia 1879" uit de Duitse plaats Soest.

Het repertoire van Apollo is heel breed: klassieke mannenkoorstukken, operakoren en operette-melodieën, religieuze liederen, gospels, musical-liederen, moderne muziek, kerstliederen, enzovoort. 

Elke donderdagavond wordt er van 20:00 tot 22:00 uur gerepeteerd in het Gildehuis aan de Steenhoffstraat 46B (achter het Museum Oud Soest). Zangers van het mannenkoor mogen ook lid worden van het Knollenkoor. Het Knollenkoor laat nu ook leden toe van buiten het Mannenkoor.

Interesse om ook eens te komen kennismaken? Kijk dan voor het Mannenkoor op de pagina .'Ontdek je stem, open repetities en project' en kijk voor het Knollenkoor op 'Ontdek je stem, open repetities'.

Het koor is lid van het Cultuurplatform Soest.

note

Audiospeler

Luister naar: Morning Has Broken. (0:41) Bekijk de cd hier

Soester Mannenkoor Apollo