MenuMENU

Knollenkoor bij opening Fietsbrug over de Eem

underline26-04-2008
Knollenkoor bij opening Fietsbrug over de Eem

Een jarenlang gekoesterde wens voor Soest ging op 26 april 2008 in vervulling. Een fietsbrug over de Eem werd geopend, zodat er een kortere fietsroute ontstond naar Hoogland. De brug werd "Malebrug" gedoopt. Natuurlijk werd door de Soesters een uitgebreid spektakel op touw gezet om deze opening te vieren.

Ook het Knollenkoor deed een duit in het zakje. Al vroeg stapten de mannen in de gele schoolbus van Ad van de Grift en zo werd koers gezet naar Amersfoort. Onderweg werd er al flink gezongen en de borrelfles ging rond. Eenmaal in Amersfoort aangekomen werd ingescheept op de "Rode Kaat" en de schipper zette direct koers naar Soest. Het was een schitterende ervaring om de omgeving nu eens vanaf de Eem te bekijken.

Eenmaal bij debrug aangekomen werd er door allerlei muziekgezelschappen opgetreden, maar vooral de 'Knollen' trokken veel bekijks. Samen met het shantykoor de "Eemlandvaarders" uit Amersfoort werd ook nog flink gezongen. De dag kon niet meer stuk. Voordat de boot weer terug was in Amersfoort, was de drankvoorraad van de schipper helemaal op. Oei...

Met de schoolbus weer terug en iedereen was reuze tevree over deze gezellige dag.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo