MenuMENU

Jubileumconcert 8 oktober 2022

underline10-10-2022
Jubileumconcert 8 oktober 2022

Zaterdag 8 oktober gaf het Soester Mannenkoor zijn Jubileumconcert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Het koor bracht een keur van liederen uit zijn geschiedenis die zich het best laat samenvatten onder de titel: "The best of Apollo". Het vaste publiek van Apollo was in grote getale opgekomen, waardoor al snel bleek dat de 310 plaatsen in de kerkzaal van De Rank uitverkocht waren. Helaas moesten op het laatste moment enkele fans opgeven door plots opkomende corona. Toch waren er bijna 300 mensen in de zaal, die enthousiast reageerden op het afwisselende programma.

UIteraard stond Apollo weer onder leiding van dirigent Hans van Rutten en werd het koor op piano begeleid door Marius van der Kuijl en op orgel door Henk Veldman. Na de pauze werd de band Brandstof hier nog aan toegevoegd. Het zou een prachtige combinatie blijken. Als zangeressen was het duo The Queenies (Herma HUlst en Liz van de Schepop) uitgenodigd, die zowel als duo als samen met het koor mooie liederen ten gehore brachten. Een extra element voegde het duo toe doordat Liz de dochter is van oud dirigent Gerard van de Schepop, die Apollo gedurende 37 jaar dirigeerde. Herma verzorgde daarnaast de presentatie van de avond op vlotte en enthousiaste wijze. 

Voor de pauze werd vooral geput uit stukken die Apollo in zijn geschiedenis vaak heeft gezongen en die door het publiek ook bijzonder gewaardeerd werden  Na de pauze volgden er liederen die uit de periode vanaf de zestiger jaren bekend werden. Het koor liet zich daarin van zijn beste kant zien en dat werd zeker versterkt door de bijdrage van de Brandstof-leden: Sjoerd Krijtenberg (drums), Joël Floor (gitarist) en Daniël Verburg (bassist). Het koor sloot het concert af met het bekende lied van de Beach Boys: Barbara Ann, dat het publiek in extase bracht. Het werd met een donderend applaus gewaardeerd. Na het dankwoord van de voorzitter moest dit natuurlijk herhaald worden.

Apollo kan terugzien op een geweldig concert dat met furore en strakke hand werd geleid door dirigent Hans van Rutten die liet zien dat het 100-jarige mannenkoor nog steeds een grandioos gezongen concert kan brengen.

Kers op de taart was dat de locoburgemeester Karin Scholten na de pauze het koor kon verblijden met de toegekende Koninklijke Erepenning. Dik verdiend violgens het publiek.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo