MenuMENU
Gezamenlijk concert van The Dalesmen Singers en het Soester Mannenkoor Apollo op 28 mei 2010 in de St. Hilda's Church in Whitby, in het graafschap North Yorkshire te Engeland.

Soester Knollenkoor Apollo

underline
Soester Knollenkoor Apollo

Op 27 januari 2005 beleefde het "Soester Knollenkoor Apollo" zijn eerste repetitie. Het koor werd opgericht als onderdeel van Apollo op initiatief van enkele leden die graag een "gezelligheidskoortje" wilden vormen. Als eerste werd toegewerkt naar de korenuitwisseling tussen Apollo en Mannenkoor St. Caecilia uit Sweikhuizen. Het eerste ooficiele optreden was op vrijdag 27 mei 2015 in het Rector Raevenhuis in Sweikhuizen.

Na dit succesvolle optreden werd besloten er mee door te gaan. Alleen leden van het Soester Mannenkoor Apollo mogen in het Knollenkoor zingen. Het koor zingt onder andere het levenslied, meezingers, luisterliederen en ook het Nederlandstalige zeemanslied.

Inmiddels kan het koor zich in een grote populariteit verheugen en hebben de "Soester Knollen" al veel succesvolle optredens achter de rug in de grote regio en zelfs ook buiten Nederland. Optredens werden verzorgd in Engeland (2010) en in Duitsland (2015).

Informatie over mogelijke optredens:

Nadere informatie omtrent beschikbaarheid, tarieven en voorwaarden kunt u verkrijgen bij het secretariaat van Apollo: Postbus 25, 3760 AA Soest, telefoon 035 - 60 209 22 of door middel van het contactformulier.

Het Knollenkoor treedt elk jaar maximaal drie keer belangeloos op voor een instelling of vereniging met een sociale en/of culturele doelstelling.  

Als u meent daarvoor in aanmerking te komen, dan kunt u daartoe een beargumenteerd verzoek indienen. Het bestuur van Apollo beslist daar over.

note

Audiospeler

Luister naar: Morning Has Broken. (0:41) Bekijk de cd hier

Soester Mannenkoor Apollo