MenuMENU

Apollo verliest een Lid van Verdienste

underline27-01-2021
Apollo verliest een Lid van Verdienste

Vandaag bereikte ons het bericht van het overlijden van ons Lid van Verdienste Jeroen Vis. In hem verliezen wij een toegewijd en enthousiast zanger van ons koor.

Jeroen werd lid van ons koor op 3 oktober 1985, hij zong als tenor 2. In 1991 werd hij gekozen tot secretaris van het bestuur, een taak die hij met verve vervulde tot 2003. Jeroen was een secretaris zonder typemachine of computer, alles archiveerde hij in prachtige handgeschreven stukken. Van 1991 tot 2020 fungeerde hij als archiefbeheerder en documentalist. Hij heeft vele plakboeken met wetenswaardigheden over Apollo bijgehouden. Na zijn secretarisfunctie was hij ook nog enkele jaren actief als lid van de muziekcommissie. Ook was hij actief bij de Boeken- en platenmarkt en het inzamelen van oud papier.

Als laatste grote klus beschreef hij de geschiedenis van het koor en in het ledenblad "De Stemvork" schreef hij regelmatig stukjes over de natuur in het betreffende seizoen vanuit zijn hobby bij het IVN in Soest. Dit werd graag gelezen door de leden.

In 2020 heeft Jeroen alle plakboeken en zijn archief overgedragen aan het bestuur. Voor al zijn inspanningen en enthousiasme zijn wij hem veel dank verschuldigd. Dit leidde er toe dat de ledenraad in 2020 besloot hem te benoemen tot Lid van Verdienste van het Soester Mannenkoor Apollo.

Als 'koormaatje' had Jeroen veel kontakten in het koor en was hij ook zeer attent naar leden. We zullen hem zeker missen en door zijn 'secretariële erfenis' nog heel vaak aan hem denken.

Wij wensen zijn vrouw TIny en zijn kinderen Michiel & Doriene en Joris & Kim veel sterkte in de komende tijd.

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo