MenuMENU

Jubileumboek over 100-jarig Apollo

underline12-02-2022
Jubileumboek over 100-jarig Apollo

Omdat een groep zingende klanten van kapper Wiersma in 1922 besloot een mannenkoor op te richten, mogen wij op 14 september 2022 ons eeuwfeest vieren. Uiteraard zullen we dat feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een van de acties die we ondernemen is het maken van een jubileumboek. Er is in ons rijke archief enorm veel te vinden over de vele mannen die in het koor hebben gezongen en over alle activiteiten op muzikaal en evenementengebied. Veel daarvan zal een plekje krijgen in ons boek. Het verhaal van de oprichting komt natuurlijk uitgebreid aan de orde met kapper Wiersma als eerste voorzitter, maar ook andere markante koorleden zullen de revue passeren. Het grote Apollo-kinderkoor krijgt een plekje, de koorreizen naar Duitsland en Engeland komen aan bod evenals het Soester Knollenkoor van Apollo. Er zal daarnaast veel aandacht zijn voor alles wat er achter de schermen gebeurt om het koor draaiend te houden. Het wordt een goed leesbaar boek van circa 100 pagina's met veel anekdotes, interviews met leden, oud leden en hun familie en natuurlijk ook veel fotomateriaal.

Voor het samenstellen en schrijven van dit boek hebben we de medewerking gevraagd en gekregen van Peter Beijer en Lex Bergers van Uitgeverij Peles. Zij zijn inmiddels ervaren in het schrijven van historische boeken over Soest. In een dergelijke serie mag het Soester Mannenkoor Apollo als een van de oudste verenigingen in Soest natuurlijk niet ontbreken. 

De verkoopprijs van het boek, dat in september 2022 uitkomt, is vastgesteld op € 17,50 en u kunt het vast bij ons reserveren via het contactformulier van deze website of per e-mail aan info@apollo-soest.nl

Meer informatie over het boek en de schrijvers kunt u vinden op de website van Uitgeverij Peles.

Natuurlijk komt er ook een groot jubileumconcert om het met de Soester bevolking te vieren. Dit wordt zaterdag 8 oktober in Zalencenrtrum De Rank (voorheen de Wilhelminakerk) in Soest. Reserveert u de datum vast?

Op de foto van links naar rechts: Lex Bergers, Wim Tolboom, Jos Sesink en Peter Beijer.

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo