MenuMENU

Korenmiddag 4 juni 2022

underline05-06-2022
Korenmiddag 4 juni 2022

Zaterdagmiddag 4 juni 2022 was er een ontzettend gezellige korenmiddag in de feesttent van het Zomerfeest aan de Birkstraat in Soest. Deelnemende koren waren het Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo, Mannenkoor De Poortzangers uit Woudenberg, Shantykoor De Ankervelders uit Achterveld en natuurlijk het organiserende Soester Knollenkoor Apollo.

Omstreeks 13 uur kon Apollo-voorzitter Jos Sesink de middag openen en de gastkoren welkom heten. Hij wenste iedereen een gezellige middag en memoreerde dat het Soester Mannenkoor dit jaar op 14 september zijn 100-jarig bestaan hoopt te vieren.

Daarna zongen de koren beurtelings twee keer een half uur en kregen zo de aanwezige koorleden en het publiek aan het meezingen, deinen en polonaise lopen. Kortom het werd een echt feest, zeker door de dames uit Almelo die de boel flink aan de gang brachten. 

In zijn slotwoord dankte de voorzitter de deelnemende koren en hij beloonde de koorleiders met een boeket bloemen en gaf hen voor elk koorlid de CD van Apollo: "Op weg naar de 100".  De organiserende medewerkers van het Zomerfeest werden bedankt met een kratje bier. "Voor als de bar straks dicht is", aldus Bert Hilhorst, de spreekstalmeester van het Knollenkoor.

Als slotstuk zongen de koren om 17:00 uur nog gezamenlijk twee liederen tot groot enthousiasme van het aanwezige publiek. Het Knollenkoor van Apollo en de organisatie van het Zomerfeest kunnen terugkijken op een oergezellige happening.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo