MenuMENU

Kerstconcert Apollo en Message 15 dec. 2022

underline17-12-2022
Kerstconcert Apollo en Message 15 dec. 2022

Donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 bracht Apollo onder leiding van Hans van Rutten (na twee 'verloren jaren' door Corona) weer zijn traditionele Kerstconcerten. Dit keer in Cultureel Centrum De Rank te Soest. Voor dit concertprogramma was de medewerking verkregen van het Christelijk koor Message uit Amersfoort, dat onder leiding stond van Apollo's pianist Marius van der Kuijl. Als organist werkte Henk Veldman ook mee. Henk begeleidde tevens Message op piano.

Apollo bracht een tiental van de mooiste kerstliederen uit concerten van de afgelopen jaren. Duidelijk was dat het publiek deze selectie enorm waardeerde en dat ook met stevig applaus liet blijken. In het lied 'Mariä Wiegenlied' van Max Reger zong sopraan Nienke van den Berg, koorlid van Message, heel mooi het eerste couplet als soliste..Message kwam voor de pauze met een selectie van Engelse kerstliederen en bracht na de pauze vier stukken uit de musical "The road to Bethlehem". Tevens zongen zij samen met Apollo in het 'Cantique de Noël' en het 'Transeamus'. Samen slotenm de beide koren af met 'Stille Nacht' (waarbij Apollo een tegenmelodie zong) en het 'Ere zij God'. 

Omdat het instuderen van het Jubileumconcert op 8 oktober geen ruimte bood om ook de kerstliederen vast te oefenen, bleven er slechts 8 repetities over om een volwaardig kerstprogramma te bieden. Daardoor was het aandeel van het mannenkoor in het programma helaas iets minder groot dan het publiek graag zou zien. Volgend jaar komt Apollo zeker met een uitgrebreider zelf gezongen kerstprogramma beloofde de voorzitter bij de afsluiting. Toch kreeg het koor na afloop veel complimenten voor het mooie concert.

De mensen van De Rank toonden zich goede gastheren en -vrouwen, waardoor er na afloop nog een gezellige nazit kon worden gehouden. Veel bezoekers namen de kans waar om nog even met elkaar en de koorleden na te praten onder het genot van een drankje.

Foto's:  Jaap van den Broek


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo