MenuMENU

Geweldige kerstconcerten!

underline19-12-2023
Geweldige kerstconcerten!

De beide kerstconcerten op 15 en 16 december 2023 van het Soester Mannenkoor Apollo trokken veel publiek. Ruim 500 mensen wisten de weg naar De Rank in Soest te vinden en waren unaniem enthousiast over de uitvoering. Het koor zong onder leiding van dirigent Hans van Rutten zeer gevarieerde kerstliederen daarbij begeleid door Marius van der Kuijl op piano en Henk Veldman op het orgel. Het koor zong onder andere: “Good news”, “A holly jolly Christmas”, “Jingle Bells” (muzikaal ondersteund door een paar echte arresleebellen), “It’s a Birthday” en “Feliz Navidad”. Het door het koor gezongen lied lied "Kerstdagen van toen" van Benny Neyman viel erg in de smaak bij het publiek.

Een prima aanvulling op het programma was de uit Baarn afkomstige bariton Wim Stolp. Met zijn mooie diepe stem zong hij samen met het koor: “Listen to the angels”, “Mary’s Boychild” en het schitterende “Cantique de Noël” dat tot groot enthousiasme van het publiek bijzonder mooi werd uitgevoerd. Na de pauze zong hij solo in “I'm dreaming of a white Christmas”. Ook daarmee oogstte hij een enthousiast applaus.

Het programma was op mooie wijze gelardeerd met samenzang, waarbij door de mensen in de zaal volop meegezongen werd.

In zijn kerstboodschap sprak de voorzitter over hoe mooi kerst vroeger was en trok van daaruit een lijn naar de sitiuatie in Israël en Gaza. Het gedicht eindigde met de volgende bede: "Jezus, help Jouw verscheurde land! Help het zoeken naar de verloren vrede".

Ter afsluiting zongen solist, koor en publiek samen het "Stille Nacht" en het "Ere zij God". 

De mannen van Apollo kijken weer met voldoening terug op een tweetal fijne uitvoeringen en daarbij ook op de gezellige ontmoetingen na afloop bij de nazit in de foyer!


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo