MenuMENU

Voorzitter Apollo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

underline26-04-2024
Voorzitter Apollo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 26 april werd weer de jaarlijkse "Lintjesregen" gehouden. Ook in Soest werden de vrijwilligers niet vergeten.

Burgemeester Rob Metz heeft die dag in het gemeentehuis vier inwoners van de gemeente Soest verrast met een koninklijke onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Metz prees hun inspanningen voor de samenleving. ‘Ik heb daarvoor veel respect,’ zei Metz. ‘Vrijwilligers zoals u zijn niet altijd zichtbaar, maar wel onmisbaar in onze samenleving.’

Apollo-voorzitter Jos Sesink behoorde tot deze vier heren. In zijn toespraak memoreerde de heer Metz de volgende aspecten.

De heer Jos Sesink is al meer dan dertig jaar voorzitter van het Soester Mannenkoor Apollo en al ruim veertig jaar lid. Als voorzitter stuurt hij de vereniging aan, is hij eindverantwoordelijk voor contactblad De Stemvork, onderhoudt hij de websites en speelde hij een cruciale rol bij de totstandkoming van het jubileumboek bij het honderdjarig bestaan van Apollo. Muzikaal heeft hij een grote verantwoordelijkheid in de keuze van solisten bij concerten. Als voorzitter wordt hij op handen gedragen. Hij heeft het koor binnen en buiten Soest op de kaart weten te zetten.

De carrière van Sesink kende bij het Medisch Kindertehuis KINABU en bij de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg een sociaal verloop. Privé ving hij samen met zijn vrouw verdeeld over de afgelopen decennia pleegkinderen op.

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo