MenuMENU

Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

underline
Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

Het Soester Mannenkoor Apollo probeert mannen in Soest kennis te laten maken met het zingen in een mannenkoor. Veel mannen denken dat zij niet kunnen zingen, maar dat blijkt meestal niet zo te zijn. Apollo heeft de ervaring opgedaan dat zingen zelfs uitermate goed is voor de mens, het heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid zoals is gebleken uit diverse onderzoeken.

Daarom dit aanbod. Zowel bij het mannenkoor als bij het Knollenkoor worden open repetities gehouden. Zie de pagina Knollenkoor voor informatie over de open repetities van dat koor.

Het mannenkoor biedt mannen dit najaar van 2023 de mogelijkheid om vrijblijvend een repetitie mee te maken. De repetities worden gehouden in het Gildehuis, Steenhoffstraat 46-B in Soest (dat is aan de achterkant van het Museum Soest). De repetitie is van 20 tot 22:00 uur. Om 21:00 uur is er een pauze voor een kop koffie of thee. Deelname aan deze repetities is gratis. Als je dat wilt kun je ook een of meer vrienden of familieleden meebrengen.

Op 21 september 2023 zijn we van start gegaan met een Koorproject, waarbij geïnteresseerde mannen kunnen uitproberen hoe het is om met een koor toe te werken naar een concert. Dit project bestaat uit tien lessen op donderdagavond van 19:00 tot 19:50 uur. De deelnemers oefenen daarin de theorie en techniek van koorzang aan de hand van het boekje: "Tipboek Zang". De cursus wordt gegeven door de dirigent van Apollo Hans van Rutten. Aansluitend doen de cursisten mee aan de repetities van het mannenkoor. Het project wordt afgerond met deelname aan de kerstconcerten op 15 en 16 december 2023 in Cultureel Centrum De Rank te Soest. Op dit moment kun je daar niet meer aan meedoen maar bij voldoende belangstelling organiseren we in 2024 nogmaals een koorproject. Je kunt je daar nu reeds voor aanmelden. Wacht daar echter niet te lang mee want 15 deelnemers is het maximum en vol is vol.

Voor het meemaken van een repetitie kun je gewoon naar het Gildehuis komen of je eerst aanmelden via info@apollo-soest.nl of door middel van ons contactformulier (zie link hieronder). Ook voor het project kun je jezelf op die manier opgeven..

Wil je eerst meer weten voordat je kunt beslissen neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze website. Wij zoeken dan contact met je.

note

Audiospeler

Luister naar: Morning Has Broken. (0:41) Bekijk de cd hier

Soester Mannenkoor Apollo