MenuMENU

Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

underline
Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

Het Soester Mannenkoor Apollo probeert mannen in Soest kennis te laten maken met het zingen in een mannenkoor. Veel mannen denken dat zij niet kunnen zingen, maar dat blijkt meestal niet zo te zijn. Apollo heeft de ervaring opgedaan dat zingen zelfs uitermate goed is voor de mens, het heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid zoals is gebleken uit diverse onderzoeken.

Daarom dit project. Zowel bij het mannenkoor als bij het Knollenkoor worden open repetities gehouden. Zie de pagina Knollenkoor voor informatie over de open repetites van dat koor.

Het mannenkoor biedt mannen dit najaar van 2023 de mogelijkheid om vrijblijvend een repetitie mee te maken. De repetities worden gehouden in het Gildehuis, Steenhoffstraat 46-B in Soest (dat is aan de achterkant van het Museum Soest). De repetitie begint om 20 uur en duurt tot 22:00 uur. Om 21:00 uur is er een pauze voor een kop koiffie of thee. Deelname aan deze repetities is gratis. Als je dat wilt kun je ook komen met een of meer vrienden of familieleden.

Op 21 september 2023 zijn we van start gegaan met een koorproject, waarbij geïnteresseerde mannen kunnen uitproberen hoe het is om met een koor toe te werken naar een concert. Deze avonden zijn de eerste tien keer als volgt ingedeeld: van 19:00 to 19:50 krijgen de deelnemers les in de theorie en techniek van koorzang. Aan de hand van het boekje: "Tipboek Zang" wordt les gegeven door de dirigent van Apollo Hans van Rutten. Aansluitend mogen de cursisten dan meedoen aan de repetities van het mannenkoor. Daarna wordt het project afgerond met de kerstconcerten op 15 en 16 december 2023 te geven in Cultureel Centrum De Rank te Soest. Deelnemen aan zo'n project is ook gratis. Op dit moment kun je daar niet meer aan meedoen maar bij voldoende belangstelling houden we in het voorjaar van 2024 nogmaals een koorproject. Je kunt je daar nu reeds voor aanmelden, maar wacht daar niet te lang mee, 15 deelnemers is het maximum en vol is vol.

Voor het meemaken van een repetitie kun je gewoon naar het Gildehuis komen of je eerst aanmelden via info@apollo-soest.nl of door middel van ons conatctformulier (zie link hieronder). Ook voor het project kun je jezelf op die manier opgeven..

Wil je eerst meer weten voordat je kunt beslissen neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze website. Wij zoeken dan contact met je.

note

Audiospeler

Luister naar: Morning Has Broken. (0:41) Bekijk de cd hier

Soester Mannenkoor Apollo