MenuMENU

Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

underline
Ontdek je stem: in een repetitie of koorproject

Het Soester Mannenkoor Apollo probeert mannen in Soest kennis te laten maken met het zingen in een mannenkoor. Veel mannen denken dat zij niet kunnen zingen, maar dat blijkt meestal niet zo te zijn. Apollo heeft de ervaring opgedaan dat zingen zelfs uitermate goed is voor de mens, het heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid zoals ook is gebleken uit diverse onderzoeken.

Daarom dit aanbod. Zowel bij het mannenkoor als bij het Knollenkoor worden open repetities gehouden. Zie de pagina Knollenkoor voor informatie over de open repetities van dat koor.

Het mannenkoor biedt mannen het voorjaar van 2024 met ingang van 11 januari de mogelijkheid om vrijblijvend een repetitie mee te maken. De repetities worden gehouden in het Gildehuis, Steenhoffstraat 46-B in Soest (aan de achterkant van het Museum Soest). De repetitie is van 20 tot 22:00 uur. Om 21:00 uur is er een pauze voor een kop koffie of thee. Deelname aan deze repetitie is gratis. Als je dat wilt kun je ook een of meer vrienden of familieleden meebrengen.

Op 21 september 2023 zijn we van start gegaan met een Koorproject, waarbij geïnteresseerde mannen konden uitproberen hoe het is om met een koor toe te werken naar een concert. Dit project bestond uit tien lessen op donderdagavond van 19:00 tot 19:50 uur. De deelnemers oefenden daarin de theorie en techniek van koorzang aan de hand van het boekje: "Tipboek Zang". De cursus werd gegeven door de dirigent van Apollo Hans van Rutten. Aansluitend deden de cursisten mee aan de repetities van het mannenkoor. Het project werd afgerond met deelname aan de kerstconcerten op 15 en 16 december 2023 in Cultureel Centrum De Rank te Soest.

Bij voldoende belangstelling organiseren we in 2024 nogmaals een koorproject. Je kunt je daar nu reeds voor aanmelden. Wacht daar echter niet te lang mee want 15 deelnemers is het maximum en vol is vol.

Voor het meemaken van een repetitie kun je gewoon naar het Gildehuis komen of je eerst aanmelden via info@apollo-soest.nl of door middel van ons contactformulier (zie link hieronder). Ook voor het project kun je jezelf op die manier opgeven..

Wil je eerst meer weten voordat je kunt beslissen neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze website. Wij zoeken dan contact met je.

note

Audiospeler

Luister naar: Morning Has Broken. (0:41) Bekijk de cd hier

Soester Mannenkoor Apollo