MenuMENU

Nieuwjaarsbijeenkomst 2016

underline07-01-2016
Nieuwjaarsbijeenkomst 2016

De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van het Soester Mannenkoor Apollo in het Gildehuis verliep zeer geanimeerd. Ook beschermheer Rob Metz maakte zijn opwachting, hetgeen door alle aanwezigen bijzonder op prijs werd gesteld. In een dubbeloptreden van KNZV-vertegenwoordiger Jan van Delft en voorzitter Jos Sesink werd bariton Kees de Wit in het zonnetje gezet omdat hij al 25 jaar lid is van het koor. Van beiden ontving Kees een speld met oorkonde. Ook zijn vrouw Ans werd niet vergeten, zij kreeg een bos bloemen uit handen van Jos voor het feit dat zij haar man elke donderdagavond 'uitleende' aan Apollo. Zij was zichtbaar blij met de bloemen en haar 'vaste vrije avond'.

De heer Van Delft merkte in zijn korte uiteenzetting over het KNZV Midden-Nederland op dat Apollo het enige koor in de regio is dat in de afgelopen 5 jaar op sterkte bleef en zelfs iets groeide. Een gemiddeld mannenkoor telt ongeveer 50 leden, zo zei hij, dus Apollo kan trots zijn op zijn 84 leden.

Later op de avond hield voorzitter Jos nog een toespraak waarin hij aan de hand van een Power-Point presentatie, doorspekt met de nodige kwinkslagen, een terugblik op het jaar 2015 gaf en een vooruitblik op 2016, de 'opmaat' naar het 95-jarig bestaan in 2017. De aanwezigen waren zeer te spreken over de gezellige avond, die omstreeks 23:00 uur werd afgesloten. Hier een uitspraak van een van de aanwezige dames, zoals zij die publiceerde op Facebook de volgende dag:

"Gisterenavond voor het eerst naar de nieuwjaarsbijeenkomst van het mannenkoor geweest. Was erg gezellig, heerlijk bijgekletst en veel gelachen. Wat ons betreft zeker niet de laatste keer."


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo