MenuMENU

Voorjaarsconcerten Apollo een groot succes!

underline23-02-2023
Voorjaarsconcerten Apollo een groot succes!

Het concert van Apollo en Opera per tutti was donderdagavond in de Vondelkerk te Amsterdam een groot succes. Zowel de solisten als het koor kregen zeer enthousiaste reacties van het publiek. Maar ook in Soest konden de mensen het beleven op zondag 23 april in De Rank!

245 Mensen hadden zondag de weg gevonden naar De Rank en konden volop genieten van het aangeboden opera en operetteprogramma, dat dit keer gepresenteerd werd door de uit Baarn afkomstige soliste Mylou Mazali. Zij is de initiatiefnemer van 'Opera per Tutti', een gezelschap dat operamuziek meer toegankelijk wil maken voor alle Nederlanders. Deze zondag lukte dat beslist. Behalve Mylou werkte ook de tenor Jan-Willem Schaafsma mee.

Mylou bewees zichzelf als een geroutineerd presentator die het publiek meenam in de verhalen achter de te zingen liederen. Het publiek 'hing werkelijk aan haar lippen'. De solisten zongen solostukken, ook in duetvorm en met het koor op de achtergrond. Het koor zong ook een aantal prachtige operakoren. De mannen van Apolle lieten zich deze middag van hun beste kant zien, het was duidelijk aan hun gezichten te zien hoeveel plezier zij zelf aan de muziek beleefden. Het programma bevatte hoogtepunten uit zowel opera (La Traviata, Carmen, Il Trovatore, Die Zauberflöte, Nabucco, De Parelvissers, L'Elisir d'Amour, Candide en Fidelio) als uit operette (Die Maske in Blau en Die Lustige Witwe). 

Onder de zeer deskundige leiding van dirigent Hans van Rutten, die ook een stukje solo zong in een van de werken, en met het fantastische pianospel van Marius van der Kuijl was het een mooi en compleet programma.

Na afloop volgde een daverend applaus en bij het vertrek gaven sommige aanwezige toeschouwers aan dat Apollo hiermee het in hun ogen wat tegenvallende kerstconcert; 'helemaal goed gemaakt had'.


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo