MenuMENU

Huldigingen bij Apollo

underline07-01-2017
Huldigingen bij Apollo

Toon Roest is deze maand een halve eeuw lid van Apollo. Wim Bakker, Karel Boom en Cees van Cappelle zijn elk een kwart eeuw lid. KNZV-bestuurslid Jan van Delft en Apollo-voorzitter Jos Sesink konden hen daarvoor huldigen op 5 januari 2017 tijdens de goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst voor de koorleden met hun dames en voor de 'Vrienden van Apollo'. De jubilarissen ontvingen oorkondes met bijbehorende speld.

Toon Roest heeft zich op diverse manieren verdienstelijk gemaakt voor Apollo. Zo was hij lid van de voorbereidingscommissie voor deelname aan concoursen, lid van de muziekcommissie, trad hij op als particulier chauffeur voor toenmalig dirigent Gerard van de Schepop, treedt hij jaarlijks op als slager bij de slachtbingo en nog steeds is hij de man die het repetitielokaal op tijd opent en voor de koffie zorgt. Ook zingt hij enthousiast in het Knollenkoor. Het besluit van het bestuur om hem tevens te benoemen tot 'Lid van Verdienste' werd door alle circa honderd aanwezige leden en hun dames met luid applaus bekrachtigd.

Wim Bakker was onder meer actief bij de oliebollenactie en maakte daar ook handige rekken voor om de bollen en beignets op te leggen. Karel Boom was lid van de muziekcommissie, hielp bij het opbouwen en afbreken van de tijdelijke bakkerij voor de oliebollenactie en is heel actief bij de oud-papieractie. Cees van Cappelle is een enthousiast eerste tenor en ook zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging.

De vier dames kregen elk een boeket bloemen omdat zij even lang 'de vrouw achter de zanger' zijn geweest en hun man elke donderdag 'uitleenden' aan het koor, aldus voorzitter Sesink.

Op de fotocollage boven: het echtpaar Bakker (links) en het echtpaar Boom (rechts); onder het echtpaar Van Cappelle (links) en het echtpaar Roest (rechts).


Foto's

Nieuwsoverzicht
Soester Mannenkoor Apollo